31 augusti, kl. 19:00 - 21:00

Slottsmusik i Västmanland

Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg

Varmt välkommen till den första upplagan av Slottsmusik i Västmanland och en konsert med duon Mats Bergström och Cecilia Zilliacus och det blir ett möte med musikens allra innersta, där virtuoseri och musikanteri förenas på bästa sätt.

Mats Bergström är idag en av Sveriges mest kända klassiska gitarrister. Han är ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare och gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Han har spelat in Die schöne Müllerin med Olle Persson, My Love med Malena Ernman, Sånger utan ord med Georg Riedel, Tárrega: Guitar Music samt Dadodao.

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges främsta violinister med Norden och Europa som arbetsfält.
Hon har varit solist med de flesta svenska symfoniorkestrar samt många nordiska och europeiska symfoniorkestrar. Cecilia Zilliacus har gjort en rad skivinspelningar, varav flera belönats med Grammis.

Johan Helmich Roman – Ouverture Ess-dur, BeRi 322

Franz Schubert – Sonat a-moll, D 821 ”Arpeggione”

Tor Aulin – Fyra akvareller

Jean Sibelius    – Pensées lyriques, Op. 40