Söndag 11 november 15.00

RV Beppe web bred
 Riltons Vänner bildades 1999, när medlemmarna gick på musikgymnasium tillsammans. Under åren har gruppen släppt fem fullängdsalbum och gjort nästan 1000 framträdanden i Sverige, Europa, Asien samt USA. De har fått många fina recensioner och priser, som t.ex. a cappella-världens egen ”Grammy” i CASA:s tävling för inspelad vokalmusik.Musiken som Riltons Vänner framför spänner över flera genrer – från nordisk vokalpop till nordiska vokalpip. Ibland covers, ofta originalmusik. -Alltid a cappella. Bredden syns även i Riltons Vänners många olika samarbeten. De har jobbat och uppträtt tillsammans med Henrik Dorsin, Rigmor Gustafsson, Magnus Lindgren, Åsa Jinder, Janne Schaffer för att nämna några. Under många år fungerade också Riltons Vänner som kör i Electric Banana Band, där de i chockrosa kläder gick under namnet ”Los Flamingos”. I föreställningen Riltons Vänner Beppe vill de upptäcka mannen bakom deras barndoms Beppe, han som var Pippis pappa och Balou. Han som skrev Dunderklumpen och hade pyjamas i Beppes godnattstund. De vill utforska vem 60- och 70-talets åsiktsstarka, vänliga och humoristiska Beppe var. Riltons Vänner tar sig an Beppe Wolgers finurliga och sinnrika texter i låtar som spänner över en stor musikalisk bredd. I acapella-arrangemang framförda med musikalisk precision och värme återföds Beppes kända och okända låtar om kända och Okända djur.
Biljetter: Janssons el 0222-104 60
 Arr: Kultera med stöd av Ett Kulturliv För Alla, Skinnskattebergs kommun och Västmanlandsmusiken