Lördagen 23 november 16.00

Eight Blackbird 004 1
 Banbrytande amerikansk kammarmusik

Eighth Blackbird är sex amerikanska musiker som i 20 års tid har utmanat ramarna för vad det är att vara en samtida kammarmusikensemble. De räknar Chicago som sin utgångspunkt men har spelat mycket nationellt och internationellt, för tiotusentals åhörare genom åren.
Eighth Blackbird har beställt mycket musik av olika amerikanska tonsättare, Jeremy Denk, Philip Glass, Steve Reich med flera. De har vunnit en Grammy för bästa kammarmusik 2016 och har nu en position på University of Richmond som Ensemble in Residence. De är inte bara utövare utan också lärare och masterclassledare och skapade Blackbird Creative Laboratory, två veckors sommarkurs och musikfestival för utövare och kompositörer.
I ensemblen spelar Nathalie Joachim, flöjter, Michael J. Maccaferri, klarinetter, Yvonne Lam, violin & viola, Nick Photinos, violoncell, Matthew Duvall, slagverk och Lisa Kaplan, piano. De spelar musik av bland annat de amerikanska tonsättarna Nina Shekhar, Angélica Negrón, Jon Holland och Holly Harrison.