Söndag 23 februari 16.00

Christina frontpicture

Skinnskatteberg får besök av den Ryska konsertpianisten Christina Grigoryants som framför musik av Bach, Beethoven och Rachmaninoff.

Höjdpunkten blir ett av de mest intressanta, avancerade och mytomspunna pianoverken – Rachmaninoff's Piano Sonata nr 2 i originalversion från 1913.

Att se Christina Grigoryants behärska sitt instrument med känsla, teknik, musikalitet och dynamik, är en stor upplevelse.

Christina är dessutom något så ovanligt som både en virtuos pianist som ger sig i kast med de mest dramatiska pianoverken och samtidigt en stor improvisatör med stark inspiration från särskilt jazz och fusion.

Hennes samlade repertoar inkluderar många olika epoker och stilar, från barock till modern jazz med musik av Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Ravel, Gershwin, Brubeck, Piazzolla, Corea och många fler.

Senaste året har Christina pendlat mellan Ryssland och Sverige under sitt arbete med att studera in Rachmaninoffs musik. Den 23 februari är det dags för Skinnskatteberg att få njuta av pianomusik på högsta nivå.

Efter konserten blir det Årsmöte i kammarmusikföreningen dit alla medlemmar är varmt välkomna!