Söndag 4 oktober 16.00

Winiarski webb

Duo Winiarski/Carron vann 2019 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande i Västerås Konserthus 27-28 april. Duon består av Kristina Winiarski, cello (f. 1994) och Pontus Carron, piano (f. 1993).

Juryns motivering: ”Med stark gemensam gestaltning skapas en förtätad och känslofylld atmosfär i rummet. Genom moget och modigt samspel fångas lyssnaren.” Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Frimurarorden, och vann 2017 tillsammans andra pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”. De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bl.a. Konserthuset i Stockholm, Classeek Winter Festival i Genève och i Uppsala Konsert och Kongress. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svensk musik för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med “mycket närvaro och stort temperament”.