Söndagen 8 november 16.00

flying quartet web

Stenhammarkvartetten har sedan starten 2002 etablerat sig som en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter. Wilhelm Stenhammars verk såväl som annan svensk musik är självklart central i ensemblens repertoar, men stort fokus ligger också på wienerklassicism och samtida musik.

Kvartetten beställer kontinuerligt verk av svenska tonsättare, däribland Sven-David Sandström och Per Mårtensson, men har även blivit tillägnade och uruppfört verk skrivna av tonsättare från USA, Storbritannien, Finland och Norge. Stenhammarkvartetten har gjort inspelningar av ett 40-tal verk för Sveriges Radios P2, och deltog år 2011 i en konsertserie inspelad av Sveriges Radio med all Stenhammars kammarmusik.
Tidigare skivinspelningar med kvartetten har rosats av kritiker i såväl svensk som internationell press – på den ansedda brittiska musiksajten MusicWeb-International beskrevs deras spel som präglat av ’en självklar auktoritet och tilltalande bravur’. Stenhammarkvartetten har varit föremål för ett porträtt av den franska musikkanalen Mezzo, och tilldelades 2009 Carin Malmlöf-Forsslings interpretpris av Kungliga Musikaliska Akademien. Samma år gjorde kvartetten debut i London, vilket ledde till återinvitation. Stenhammarkvartetten har deltagit i festivaler och turnerat ibland annat Tyskland, England, Polen, Danmark, Finland, Indien och Algeriet.

Stenhammarkvartetten kommer till Kulturhuset Korpen med ett program bestående av den amerikanska tonsättaren Caroline Shaw samt kvartetter av Ravel och Beethoven.

Självklart följer vi och publiken Folkhälsomyndighetens råd om Covid-19
.Avstå från föreställningen vid minsta tecken på sjukdom.

Kom i god tid och köa med 1,5 meters avstånd. Med rekommenderat avstånd kan vi just nu ha 44 besökande. Det finns en liten risk att inte alla släpps in. Räkna med en stund utomhus innan ni kommer in i värmen
Köa med intervaller till betalning och betala med Swish eller jämna kontanter.
Gå direkt in i salongen och sätt dig/er på anvisad plats. Ta med ytterkläder in och lägg på stolen bredvid.
Tyvärr inget mingel i foajén.
Under paus lämnas platsen endast för toalettbesök. Ta vid behov med dryck att inta på platsen under paus.